Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ







Το 2014 φεύγει σε λίγες μέρες αφήνοντας τους Έλληνες για τέταρτη χρονιά με τα δεσμά του ανείπωτου εφιάλτη που λέγεται «μνημόνιο».Κάθε εβδομάδα που περνάει οι Έλληνες διαπιστώνουν όλο και καθαρότερα σε τι άδικη περιπέτεια τους οδήγησαν οι ξένοι «φίλοι» και οι ντόπιοι «εθνοπατέρες». Αυτά που κάποτε φάνταζαν σαν θεωρίες συνωμοσίας σήμερα αποτελούν την καθημερινή πραγματικότητα. Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ και σε μεγάλο βαθμό τον φόβο που τους επιβάλλεται καθημερινά ,όχι από μια στρατιωτική χούντα ,αλλά από τον βομβαρδισμό ψεύτικων τρομολάγνων  ειδήσεων από τα «μεγκάλα» ΜΜΕ, συζητούν κάθε μέρα και πιο έντονα για το τι θα συμβεί τι επόμενη μέρα που θα υπάρξει μια καθολική διαπίστωση ότι η κατάσταση δεν πάει παραπέρα και θα πρέπει ν’ αλλάξει. Πυκνά συχνά ακούγεται το τετριμμένο πλέον ερώτημα: «υπάρχει κάποιος που  που θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη;» Πολλοί απαντούν, απογοητευμένοι και ταλαιπωρημένοι από την δοκιμασία που τους έχει επιβληθεί, ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Όμως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει θέληση και όραμα όλα μπορούν να συμβούν όπως  συμβαίνουν ήδη δίπλα μας.


Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Μια ιδέα που γεννήθηκε και έγινε πράξη από τον ιατρό καρδιολόγο Γιώργο Βήχα. Ο κος Βήχας  κατάφερε αυτό που για πολλούς φαντάζει ακατόρθωτο. Στάθηκε απέναντι σε μια ανθρωπιστική κρίση , πάλεψε, αρχικά μόνος του,και  κατάφερε να δημιουργήσει ένα «ανάχωμα» προστασίας, που βρίσκουν καταφύγιο πολλοί συμπολίτες μας, θύματα της κρίσης.
Σήμερα ο Γιώργος Βήχας πλαισιώνεται από 115 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και έχουν αντιμετωπιστεί πάνω από 34000 περιστατικά, από το  2011 μέχρι σήμερα.
Διαβάστε για την προσπάθεια του ,όπως αυτή περιγράφεται από την δημοσιογράφο Λίνα Ρόκου στο  propaganda.gr εδώ :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου