Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ








Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ιστολογίου εύχομαι σε όλους  Χρόνια  Πολλά.

Σύντομα να εξέλθουμε από το βαθύ σκοτάδι που έχουμε περιέλθει τον τελευταίο καιρό. Συνήθως το βαθύτερο σκοτάδι εμφανίζεται λίγο πριν την εμφάνιση της ανατολής του ήλιου και την έναρξη μιας νέας ημέρας. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου η νέα μέρα να  μην αργήσει να έρθει. Μέχρι τότε καλή δύναμη , καρτερία ,και όχι φόβο. Το σκοτάδι δημιουργεί φόβο και ο φόβος φέρνει το σκοτάδι. Το φως εξαφανίζει το σκοτάδι και εμείς ως «παιδιά»του φωτός αν φοβόμαστε ξεφεύγουμε από την κανονική λειτουργία της φύσης μας. Ας αποτινάξουμε το φόβο από πάνω μας και σύντομα μια νέα μέρα θα ξημερώσει.



Τέτοια εποχή κάθε χρόνο μ’ αρέσει  να ξαναδιαβάζω  τα Χριστουγεννιάτικα  Διηγήματα  του Παπαδιαμάντη. Ο Σκιαθίτης «Άγιος των Γραμμάτων», παρά την ιδιότυπη αρχαΐζουσα καθαρεύουσα που πιθανόν να χρειάζεται μετάφραση για κάποιον που μιλάει μόνο δημοτική, έχει καταφέρει τα κείμενα του να έχουν τεράστια εκφραστική δύναμη.Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας συγγραφέας.
Η μικρή προσφορά μου για τα Χριστούγεννα προέρχεται από μια ραδιοφωνική εκπομπή του 1966 που αφορά την δραματοποιημένη μεταφορά του κλασικού διηγήματος του Παπαδιαμάντη( Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη) στο ραδιόφωνο του τότε Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (μετέπειτα ΕΡΤ).
Αξίζει της προσοχής ,πέραν των άλλων,να ακούσετε  τους συντελεστές ,για να καταλάβετε πως εννοούσαν τότε το ποιοτικό ραδιόφωνο και πως σήμερα αυτό, έχει εξελιχθεί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου