Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ MICROSOFT PAUL G. ALLEN









Ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες ο θάνατος του Paul G Allen από το λέμφωμα Hodgkings. O Allen υπήρξε μαζί με τον συμμαθητή του από το σχολείο Bill Gates, οι ιδρυτές της Microsoft. Χωρίς την καταλυτική παρουσία του Allen δεν θα υπήρχε προσωπικός υπολογιστής , σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Gates. Ο Allen πέραν από πρωτοπόρος στον τεχνολογικό τομέα υπήρξε  φιλάνθρωπος, μουσικός, λάτρης και υποστηρικτής των τεχνών και του αθλητισμού, επιχειρηματίας , συλλέκτης. 


Όταν στις αρχές της δεκαετίας του '80 του διαγνώστηκε η παραπάνω μορφή καρκίνου αποχώρησε από την διοίκηση της Microsoft  και ασχολήθηκε με την πολιτιστική και αθλητική ανάδειξη της πόλης της καταγωγής  και διαμονής του, το Σιάτλ.

Αγόρασε την ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου Seahawks προκειμένου να την κρατήσει στο Σιάτλ και κατάφερε να την κάνει να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Λίγα χρόνια πριν είχε αγοράσει και την ομάδα μπάσκετ του NBA, Portland Trail Blazers,οι οποίο μέσα σε τρία χρόνια διεκδίκησαν  δύο φορές το πρωτάθλημα.

Διέθεσε πάνω από 2 δις δολάρια  σε μη κερδοσκοπικές ομάδες που ασχολούνται με την εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και των τεχνών. Μεταξύ των επιστημονικών ερευνητικών οργανισμών που χρηματοδότησε ήταν το Ινστιτούτο Allen για την Επιστήμη Εγκεφάλου το 2003 και το Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης του Allen το 2014.

Διέθεσε κονδύλια και ασχολήθηκε με πάθος για την προστασία των ελεφάντων από την λαθροθηρία.

Ο Allen βρέθηκε πίσω από κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της πόλης του Σιάτλ.

Αποκατέστησε το παλιό κινηματογραφικό θέατρο Cinerama σε σύγχρονα πρότυπα που φαίνονται ιδανικά για την παρακολούθηση ταινιών επιστημονικής φαντασίας και προσέλαβε τον Frank Gehry να σχεδιάσει το Μουσείο Ποπ Πολιτισμού, το οποίο ίδρυσε ο κ. Allen το 2000 με την αρχική ονομασία του Experience Music Project. 
Στο άγριο κελυφωτό κτίριο  παρουσιάζονται στοιχεία που αποκαλύπτουν τις πολιτισμικές εμμονές του κ. Allen, συμπεριλαμβανομένων των κιθάρων που ανήκαν στον Jimi Hendrix, προσωπικά αντικείμενα και μουσικά οργάνα των Nirvana,  την καρέκλα διοίκησης του κυβερνήτη Kirk από την τηλεοπτική σειρά Star Trek της δεκαετίας του 1960 κ.α.(https://www.mopop.org/)

Διέθεσε 100 εκ. δολάρια για την εξάλειψη της νόσου Εμπολά στην Δυτική Αφρική.

Το 2004 άνοιξε για το κοινό το μουσείο The Flying Heritage & Combat ,(https://flyingheritage.org/),στο οποίο εκτείθονται σπάνια πολεμικά αεροπλάνα,αρματα μάχης και στρατιωτικός εξοπλισμός  του 20 αιώνα και τα οποία ανήκαν στην προσωπική του συλλογή.

Ο Paul G. Allen  ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα που δεν ακολούθησε την πεπατημένη οδό διανύοντας μια πορεία μοναδική όπως ο κάθε ξεχωριστός άνθρωπος. 
Θα κλείσω αυτό το μικρό αφιέρωμα με ένα βίντεο, όπου ο Allen παίζει μουσική μαζί με τους Kenny Wayne Shepherd, Joe Walsh (Eagles) Ringo Star (Beatles). 



Αποτέλεσμα εικόνας για Πολ Άλεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου