Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

ΦΕΥΓΕΙ Η ELDORADO ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;

Image result for σκουριές χαλκιδικήςΜια πραγματική είδηση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο που αφορά την "επένδυση" της Eldorado  στις Σκουριές της Χαλκιδικής.Την είδηση δεν θα τη βρείτε σε κανένα "έγκριτο"ΜΜΕ. Πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση του άρθρου θα ήθελα να σας παρακαλέσω να διαδώσετε το βίντεο που το συνοδεύει ώστε να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τι ακριβώς συμβαίνει στην Χαλκιδική. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σύμφωνα με το άρθρο του Θάνου Καμηλάλη το οποίο δημοσιεύται στο Press Project η Eldorado έχει σοβαρότατες δυσκολίες ως προς την συνέχιση των εργασιών εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.Ας δούμε τι λέει το άρθρο:
Στις 3 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία της Eldorado Gold για να αμφισβητήσει την τελευταία απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία της στις Σκουριές Χαλκιδικής, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μετά το τέλος της προθεσμίας, η απόφαση του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος θα είναι άμεσα εκτελεστέα.
Ακόμα και εάν η εταιρεία προσφύγει στο ΣτΕ, κίνηση που θεωρείται πολύ πιθανή, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα αλλάξει κάτι όσον αφορά την υλοποίηση της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, καθώς το ΣτΕ, μολονότι στο παρελθόν έχει δικαιώσει σε επιμέρους ζητήματα την εταιρεία, δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει για μία καθαρά τεχνική κρίση της Διοίκησης του υπουργείου Περιβάλλοντος. Όπως τονίζει στο TPP το μέλος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, το σταμάτημα της εξόρυξης στη Χαλκιδική είναι πλέον «ζήτημα πολιτικής βούλησης».....

η συνέχεια του άρθρου εδώ:https://www.thepressproject.gr/article/104523/Eldorado-Enas-gigantas-me-pilina-podia-se-adieksodo

Το βίντεο που προανέφερα και στο οποίο ο Τόλης Παπαγεωργίου εξηγεί, μέσα σε λίγα  λεπτά, τι ακριβώς συμβαίνει στις Σκουριές.

https://youtu.be/XXgz2ON5Ve4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου