Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 57 ΧΡΟΝΙΑ....

 


  




Σαν σήμερα, το 1966, κυκλοφόρησε  από την Decca Records , το άλμπουμ    " John Mayalls Blues Breakers with Eric Clapton" γνωστότερο στους κύκλους του μπλουζ ως The Beano Album. Η ονομασία "The Beano Album" προέρχεται από την φωτογραφία στο εξώφυλλο του άλμπουμ, όπου ο Clapton φαίνεται να διαβάζει μια έκδοση του περιοδικού "The Beano", που ήταν μια δημοφιλής  βρετανική έκδοση κόμικς. Κυκλοφόρησε σε μια εποχή που η rock μουσική αρχιζε να επαναπροσδιορίζεται, και συγκεκριμένα η ερμηνεία του Eric Clapton θεωρήθηκε ως μια από τις πιο ισχυρές και επιδραστικές της εποχής. Ο Eric Clapton προσπάθησε να προσεγγίσει  τον ήχο μιας από τις μεγάλες του επιρροές, αυτής του Freddie King, χρησιμοποιώντας μια κιθάρα Gibson Les Paul και έναν ενισχυτή Marshall, δημιουργώντας έναν νέον ήχο που συνδύαζε τον ήχο του Σικάγο blues με μια σύγχρονη και πιο βαριά rock αισθητική. Αυτή η συνδυαστική προσέγγιση των δύο ειδών μουσικής αναγνωρίστηκε ως μια νέα προσέγγιση που θα επηρέαζε την rock μουσική για τις επόμενες δεκαετίες.

Κριτικοί της εποχής τόνιζαν την ανεπανάληπτη τεχνική του Clapton και τον ηχητικό του ύφος. Η μουσική εφημερίδα Melody Maker, για παράδειγμα, αποκάλεσε το άλμπουμ "μία από τις σημαντικότερες blues ηχογραφήσεις που έχουν γίνει ποτέ στη Βρετανία".

 

Ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν-αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο- στο άλμπουμ είναι το "All Your Love," όπου ο Clapton επιδεικνύει την ικανότητά του να δημιουργεί συναισθηματικά φορτισμένα σόλο. Το "Hideaway" είναι ένα άλλο κομμάτι που αναφέρεται συχνά, με την εξαιρετική επίδειξη τεχνικής και ταχύτητας του Clapton. Τραγούδια, που συνέβαλαν στην αναγνώρισή του ως ενός από τους κορυφαίους κιθαρίστες της εποχής του.

 

Η επιρροή και η επίδραση του "Beano Album" στην επόμενη γενιά των κιθαριστών και την κατεύθυνση της rock μουσικής είναι αδιαμφισβήτητη. Από την εποχή της κυκλοφορίας του, αυτό το άλμπουμ συνεχίζει να αποτελεί αναφορά για τους μουσικούς και να απολαμβάνει την εκτίμηση των κριτικών

 

Εν κατακλείδι, το "John Mayall's Bluesbreakers with Eric Clapton" ή "Beano Album" αποτελεί μια αξεπέραστη στιγμή στην ιστορία της μουσικής, που εξακολουθεί να εμπνέει και να επηρεάζει τους λάτρεις της μπλουζ και της ροκ μουσικής σε όλο τον κόσμο. 




Ο Eric Clapton ήταν μόλις 21 ετών!


https://youtu.be/NgFnanqmPXA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου