Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ

 





Επιβεβαιώθηκε χθες η καταστροφή του μεγαλύτερου αεροσκάφους του κόσμου Αντόνωφ 225 (Μέγιστο βάρος απογείωσης 670 τόνοι).
Το An-225 ένα θαυμα αεροναυπηγικής,είχε σχεδιαστεί για να μεταφέρει εξωτερικά την δεξαμενή καυσίμων του πυραύλου Energia καθώς και το διαστημικό λεωφορείο Μπουράν, τα κύρια στοιχεία του σοβιετικού προγράμματος ανάπτυξης διαστημικού λεωφορείου. Αντικατέστησε σε αυτό τον ρόλο το Myasishchev VM-T. Πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 21 Δεκεμβρίου 1988. Παρουσιάστηκε στο αεροπορικό σαλόνι στο Παρίσι το 1989 και συμμετείχε στο αεροπορικό σαλόνι του Farnborough το επόμενο έτος. Σχεδιάζονταν να κατασκευαστούν δύο αεροσκάφη, όμως μόνο ένα (το CCCP-82060 αργότερα UR-82060) ολοκληρώθηκε πριν την πτώση της ΕΣΣΔ.
Μέχρι χθες, βάσει των ελλιπών φωτογραφικών αποδείξεων, υπήρχε η ελπίδα οτι μπορεί να είχε διασωθεί. Δυστυχώς η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Σημαντική λεπτομέρεια προς έρευνα.

Στις φωτογραφίες του κατεστραμένου αεροσκάφους δεν υπάρχει ίχνος υποστέγου, το οποίο φαίνεται ότι δεν είχε καταστραφεί από τον βομβαρδισμό. Κοιτάζοντας ακόμα πιο προσεκτικά διαπιστώνει κανείς οτι το αεροπλάνο έχει ρυμουλκηθεί εκτός υποστέγου. Υπάρχει δηλ. ένα ενδεχόμενο το αεροπλάνο να καταστράφηκε εκ των υστέρων από τους Ουκρανούς για να μη πέσει στα χέρια των Ρώσων. Όπως συνέβει χθες και με την ναυαρχίδα του Ουκρανικού στόλου.
Αξίζει να σημειωθεί οτι το αεροπλάνο άνηκε στην πρωην Σοβιετική Ένωση περιήλθε στην αποσχισθείσα Ουκρανία.
Αυτή η υπόθεση επιβεβαιώνεται από το γεγονός οτι το αεροσκάφος είχε καταγραφεί με δυο νηολόγια (βλ.παραπάνω)
Οι φωτογραφίες που στηρίζονται οι παραπάνω υποθέσεις.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου