Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ













Στις 9 Μαΐου του 1945 οι σοβιετικοί στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού υψώνουν τη σημαία με το σφυροδρέπανο στη στέγη του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο και η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων. Οι τελευταίοι υψηλόβαθμοι Ναζί του Βερολίνου παραδίδονται στις Σοβιετικές Δυνάμεις του στρατάρχη Ζούκοφ. Ανάμεσά τους και ο στρατάρχης Καϊτέλ.(φωτ. στην κορφή).

Η ενάτη Μαΐου του 1945 καθιερώνεται ως η ημέρα που έληξε ο Β' ΠΠ. Ως ημέρα που νικήθηκε ο φασισμός και ο ναζισμός (εθνικοσοσιαλισμός). 

Κατά τη γνώμη μου αυτός ο πόλεμος δεν τελείωσε, ειδικά για εμάς τους Έλληνες. Η Ελλάδα  συνέχισε και συνεχίζει να δοκιμάζεται και να ματώνει μέχρι τις μέρες μας. Εμφύλιος 1944-1949, ξερονήσια και διωγμός Ελλήνων που δεν συμφωνούσαν με το καθεστώς που επέβαλλαν οι "σύμμαχοι" , Δικτατορία, Μεταπολίτευση, μνημόνια και η Ελλάδα σε αυστηρή Εποπτεία. Από τα σκυλάκια του  Χίτλερ στα σκυλάκια της Μέρκελ. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποζημιωθεί για τις θηριωδίες των ναζί αλλά έχει υποθηκεύσει για 99 χρόνια όλη τη δημόσια περιουσία.Τους Έλληνες δεν τους σκοτώνουν πλέον οι σφαίρες αλλά το οικονομικό χρέος. Δεν βλέπουν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από βομβαρδισμούς αλλά να τα παίρνουν οι τράπεζες. Τα παιδιά δεν πεθαίνουν από την πείνα πλέον γιατί απλά δεν γεννιούνται. 
Όσο για τη νίκη της ανθρωπότητας έναντι του ναζισμού και του φασισμού, έχω να διαπιστώσω ότι αυτές οι δυο κατάρες γέννημα του καπιταλισμού, δεν νικήθηκαν ποτέ. Απλά άλλαξαν πολλές φορές μορφή και εξακολουθούν να απειλούν την ανθρωπότητα.

Εμείς οι Έλληνες εξακολουθούμε να γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου και το μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου