Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙΠριν δύο χρόνια αυτοί που θέλουν να λέγονται Ελληνική κυβέρνηση έκλεισαν την Εθνική Ραδιοτηλεόραση και έριξαν μαύρο στις οθόνες και τα ραδιόφωνα όλης της χώρας. Χρησιμοποιώντας μεθόδους προπαγάνδας που πλέον έχουν κακοφορμίσει και βρωμάνε ακόμα και στον πιο καλοπροαίρετο πολίτη, κατάφεραν να πετύχουν, ύστερα από τον Εθνικό αερομεταφορέα ,της τηλεπικοινωνίες ,τους εθνικούς δρόμους, να αφήσουν την χώρα και χωρίς επίσημη ενημέρωση, στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης. Επίσης κατάφεραν να ξεφτιλίσουν την χώρα διεθνώς ,αφού ούτε σε αφρικανικές δικτατορίες δεν συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν εδώ, εκείνο το καλοκαίρι.

Επειδή πολλοί ξεχνούν εύκολα,να θυμίσω την χαρά και τον ενθουσιασμό που ένιωσαν για την έναρξη της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»πριν από δυόμιση δεκαετίες. Σήμερα είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα ιδιωτικά κανάλια έχουν ποιότητα σκουπιδοτενεκέ και ρόλο τρομοκράτη που καλλιεργεί το φόβο στον κόσμο ώστε να λεηλατείται η χώρα χωρίς καμιά αντίδραση. Κάποτε ήταν τα τανκς , σήμερα είναι τα κανάλια.

Κλείνοντας αυτή την μικρή παρένθεση επανέρχομαι στα τωρινά. Υπήρξαν πολλοί αφελείς που πίστεψαν στις καλές προθέσεις της  κυβέρνησης και στήριξαν αυτό το κακόγουστο δημιούργημα που λέγεται ΝΕΡΙΤ. Πίστεψαν στις εξαγγελίες Σαμαρά ότι θα αλλάξουν όλα την δημόσια τηλεόραση,
και έτρεξαν να βοηθήσουν. Δυστυχώς η πραγματικότητα τους διέψευσε και τους εξέθεσε. Την  επιστολή που ακολουθεί δεν την έχει γράψει κάποιος συνδικαλιστής της πρώην ΕΡΤ ή κάποιος σκληροπυρηνικός βουλευτής της Αντιπολίτευσης.


Είναι η επιστολή παραίτησης του Ανδρέα Ζούλα από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Για όσους δεν γνωρίζουν Ανδρέας Ζούλας υπήρξε επί σειράς ετών αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, διευθυντής στη ΒΡΑΔΥΝΗ , σύμβουλος έκδοσης και διευθυντής στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μέχρι το 2002.

Ν. Κηφισιά 3-10-2014
Ανδρέας Χ. Ζούλας
Δημοσιογράφος
Αναπληρωτής Πρόεδρος Ε. Σ. ΝΕΡΙΤ ΑΕ
Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ε. Σ. ΝΕΡΙΤ ΑΕ
Επιστολή Παραίτησης
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της 1ης τρέχοντος μηνός κατέστησα σαφές ότι πρόθεσή μου ήταν να παραιτηθώ και να δημοσιοποιήσω τους λόγους παραίτησής μου – αμετάκλητης αυτή τη φορά – αν δεν κάναμε ούτε και τώρα το εκ του νόμου επιβαλλόμενο καθήκον μας, να καταγγείλουμε και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Στην πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε κατέδειξα με απόλυτη επάρκεια και με στοιχεία τόσο τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, όσο και τις υπηρεσιακές δυσλειτουργίες, η συλλειτουργία των οποίων μετατρέπει τη ΝΕΡΙΤ από φορέα ενημέρωσης σε όργανο εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.
Το ομόφωνο κείμενο στο οποίο καταλήξαμε για την καταγγελία των παρεμβάσεων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αποφασιστικής αλλαγής πορείας της ΝΕΡΙΤ, αρχής γενομένης από το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, η απόφαση αυτή ενώ καταδικάζει απερίφραστα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, κρατήθηκε μυστική. Αγνοώ τους μηχανισμούς και τις μεθοδεύσεις μέσω των οποίων παρασιωπήθηκε η σημαντικότερη απόφαση που λάβαμε από τότε που συγκροτήθηκε το Εποπτικό Συμβούλιο, ως εκ του νόμου εγγυητής της ανεξαρτησίας της ΝΕΡΙΤ και ως φορέας που μεριμνά για τη λειτουργία της κατά το δημόσιο συμφέρον. Γνωρίζω όμως καλά ότι με την παρασιώπηση και μόνο, το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο απαρνείται τον ρόλο που του αναθέτει ο νόμος. Και τούτο αποτελεί και τον τελικό λόγο παραιτήσεώς μου.
Το Εποπτικό Συμβούλιο δεν έχει προορισμό την συγκάλυψη των εσφαλμένων κυβερνητικών επιλογών, ούτε την εξυπηρέτηση πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση της οργανώσεως της ΝΕΡΙΤ καθήκον του Εποπτικού Συμβουλίου είναι να εξασφαλίσει τη σωστή οργάνωσή της σε δημόσιο φορέα ενημέρωσης. Και, υπογραμμίζοντας στους νεόκοπους της δημοσιογραφικής- πολιτικής λειτουργίας, ότι ενημέρωση και σκοπιμότης είναι έννοιες ασυμβίβαστες, καλώ και όσα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου συμμερίζονται τις απόψεις μου, να πράξουν το ίδιο. Ήδη και μόνο η παραίτησή μου συνεπάγεται κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό, κατά τον ιδρυτικό της ΝΕΡΙΤ νόμο, δεν μπορεί να υφίσταται με τέσσερα μόνο μέλη. Η δε διάλυση και πολύ περισσότερο η αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου, είναι η ύστατη πράξη μας που μπορεί να κάνει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί έστω και τώρα την αλυσίδα των λαθών που έχει διαπράξει κατά τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ και να επιχειρήσει μια δεύτερη, σοβαρή εκ μέρους της αυτή τη φορά, προσπάθεια.
Με εκτίμηση
Ανδρέας Χ. Ζούλας
Δημοσιογράφοςτην επιστολή την βρήκα στο : http://www.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου