Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙΡΩΝφωτο,  Στυλιανός Παπαρδέλας


Σερφάροντας στο διαδίκτυο βρήκα μια είδηση ενδεικτική της εποχής μας. Αφορά το Μουσείο για τον Ν. Καζαντζάκη στη Μυτριά που κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης  επισκέφθηκε το μουσείο και φαίνεται ότι ανέλαβε όλα τα χρέη και τα λειτουργικά έξοδα του.
Την είδηση σχολίασε ο Ross Daly στην σελίδα του στο facebook. To σχόλιο του καθρεπτίζει   μια πραγματικότητα για την οποία δεν ντρέπεται σχεδόν κανένας. Δείτε τι έγραψε:
 «Εάν ο μόνος τρόπος που μπορεί να σωθεί το Μουσείο Καζαντζάκη στην ίδια τη γενέτειρα του είναι με την αρωγή της ποδοσφαιρικής (και όχι μόνο) μαφίας και όχι με τη συλλογική προσπάθεια του συνόλου του Κρητικού λαού (και φτωχοί και πλούσιοι, ότι μπορεί ο καθένας), τότε δεν μας αξίζει ένας Νίκος Καζαντζάκης και ούτε ένα μουσείο αντίστοιχο. Αυτή η είδηση είναι πολύ μεγάλη ντροπή!!!» 

Πηγή: www.musicpaper.gr


Για τους ολίγους που θλίβονται με τέτοιες ειδήσεις, αφιερώνω ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο 54 χρονών όπου ακούγονται να παίζουν και να τραγουδούν Ανωγειανοί μουσικοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου