Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

ΔΩΣΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ- ΠΡΑΞΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για η κιβωτός του κόσμουΠλησιάζουν Χριστούγεννα! Οι δρόμοι είναι πάλι στολισμένοι, γλυκιές μελωδίες ακούγονται παντού, στολισμένες βιτρίνες καταστημάτων σε έλκουν να ψωνίσεις, χαμόγελα και ευχές παντού. Ένα σκηνικό που μάλλον μοιάζει κενού περιεχομένου αφού με ευχολόγια δεν αλλάζει καμιά κατάσταση πόσο μάλλον να προσπαθείς να ξαναφέρεις το χαμόγελο στο πρόσωπο ανθρώπων που δοκιμάζονται σκληρά τα τελευταία 7 χρόνια. Στο κατεστραμμένο οικονομικό προτεκτοράτο του Νότου δεν απαιτούνται εκδηλώσεις κακέκτυπα εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε άλλες χώρες που με τις οποίες δεν ταιριάζουμε σε τίποτα. Αυτό που απαιτείται εδώ στην Ελλάδα είναι να πράξουμε με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο αν θέλουμε να ανακουφίσουμε έστω και για λίγο κάποιους ανθρώπους και να ζεστάνουμε πραγματικά τη ψυχή μας. Αυτή την αίσθηση της πραγματικής αγάπης την έχουμε όλοι ανάγκη. Δεν θα σας ευχηθώ για τα Χριστούγεννα αλλά θα σας προτρέψω: ΠΡΑΞΤΕ!

Να πράξετε όπως π.χ. έπραξε και πράττει ένας απλός ιερωμένος, ο παπα Αντώνης Παπανικολάου. Όταν η Ελλάδα ζούσε το 1998 το μύθο του Χρηματιστηρίου ο 26 χρονος παπάς βρέθηκε στην ενορία του Αγ. Γεωργίου στον Κολωνό. Μιας περιοχής που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της και έχει μετατραπεί σε γκέτο. Όλα αυτά μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας.
Ο νεαρός τότε ιερέας δεν περιορίστηκε στα ιερατικά του καθήκοντα μέσα στο ναό, αλλά βγήκε έξω στο δρόμο και έκανε πράξη αυτά που πίστευε. Έφτιαξε μια σύγχρονη Κιβωτό για τα παιδιά όλου του Κόσμου που δεν ήταν ενός κατώτερου Θεού αλλά μιας αδιάφορης κοινωνίας.
Ας ρίξουμε μια ματιά περί τίνος πρόκειται. Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το ιστότοπο της Κιβωτού:Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.
Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.   
Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.  Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.
Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από  την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες μας, θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους.
Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Η «Κιβωτός του Κόσμου»  είναι μια μεγάλη οικογένεια. Μέλη αυτής της οικογένειας είναι τα παιδιά, οι γονείς, οι συνεργάτες, οι εθελοντές, οι συμπαραστάτες. Είναι μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, φροντίδας και στοργής που μεγαλουργεί στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή της Ηπείρου και στη Χίο.
Τα παιδιά μας 400 μέχρι στιγμής, στη πλειονότητα τους Ελληνόπουλα, αλλά και από άλλες χώρες, βιώνουν σήμερα τη στοργή και την ειρήνη της Κιβωτού του Κόσμου μακριά από την πρότερη φτώχεια, την πείνα, το ρατσισμό και άλλες πληγές που μαστίζουν καθημερινά την κοινωνία μας.
Με μοναδικό σύμμαχο την εν Χριστώ Αγάπη και με όσα  μέσα  διαθέτουμε, έχουμε αναλάβει την καθημερινή σίτιση των παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευσή τους, αλλά και τη συνεχή επιμόρφωση των γονιών τους.
Η Κιβωτός του Κόσμου γεννήθηκε από την μεγάλη ανησυχία  του πατρός Αντωνίου, ο οποίος ως νέος τότε κληρικός αγωνιούσε για το ποίμνιο εκείνο που κινδύνευε περιπλανώμενο, χαμένο μέσα στην άγνοιά του, μακριά από την Μάνα-Εκκλησία που είναι  η μόνη Κιβωτός της  Σωτηρίας. Ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του Σταματία αφιέρωσαν κυριολεκτικά τη ζωή τους στον τιτάνιο αγώνα καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής συνανθρώπων τους μέσα από το πρίσμα της χάριτος και του λόγου του Θεού.
η συνέχεια του κειμένου εδώ:
Όποιος θέλει να κάνει ΠΡΑΞΗ τις θετικές του σκέψεις και τα αισθήματα αγάπης που νιώθει μπορεί να επισκεφτεί την παρακάτω διεύθυνση. Δεν επιβάλλω απλά προτείνω και προτρέπω
Να είστε όλοι καλά και πάνω από όλα ΠΡΑΞΤΕ. ΠΡΑΞΤΕ αυτό που θεωρείτε σωστό αυτές τις μέρες. Γίνετε το πραγματικό Πνεύμα των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου