Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

O ZIGGY STARDUST ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ...












Πρώτη μεγάλη απώλεια για το 2016. Μόλις πριν από λίγο έγινε γνωστός ο θάνατος του David Bowie σε ηλικία 69 ετών. Η επιβεβαίωση του θανάτου του αναγγέλθηκε από το γιο του Duncan Jones με τα εξής λόγια:
«Ο David Bowie απεβίωσε σήμερα, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του, ύστερα από 18μηνη γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο»
Παρακάλεσε επίσης να γίνει σεβαστή αυτή η πολύ προσωπική στιγμή της οικογένειας του καλλιτέχνη.
Για τον David Bowie θα διαβάσετε πάρα πολλά τις επόμενες μέρες και ώρες και δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω παρά μόνο μια μικρή πτυχή της καριέρας του που για πολλούς είναι και θα παραμείνει άγνωστη.


Αν δεν υπήρχε ο Bowie ίσως να μην είχαμε ακούσει ποτέ τον Stevie Ray Vaughan. O Bowie ήταν από τους ελάχιστους που πίστεψαν στις δυνατότητες του τεξανού θρυλικού κιθαρίστα τη στιγμή που και ο ίδιος ο Jagger, δηλωμένος λάτρης των μπλουζ αρνήθηκε να του προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας με την δισκογραφική του εταιρεία θεωρώντας ότι τα μπλουζ δεν πούλαγαν πια.
Ο  Bowie όχι μόνο στήριξε ηθικά τον SRV, αλλά τον κάλεσε να συνεργαστεί μαζί του στο άλμπουμ Lets Dance, όπου ο κιθαρίστας έπαιξε τα σόλο σε όλα σχεδόν τα κομμάτια του δίσκου. Η συνεργασία αυτή έκανε γνωστό τον  SRV σε ένα ευρύτερο κύκλο αλλά του πρόσφερε και πολύτιμες εμπειρίες για το πώς στήνεται η παραγωγή ενός δίσκου, όπως ο ίδιος είχε αναφέρει σε συνεντεύξεις του
Από αυτό το δίσκο θα αναρτήσω το ομώνυμο κομμάτι όπου το τεξικάνικο μπλουζ παντρεύεται με τον ήχο του David Bowie. Το αποτέλεσμα αποστομωτικό προς αυτούς που δεν έχουν φαντασία και ιδέες.




Πριν λίγες μέρες είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο άλμπουμ του Bowie με τίτλο Dark Star. Λέγεται ότι ήταν από τα καλύτερά του. Μπορεί να είναι και έτσι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου